Office 365

La UIB proporciona accés a Office 365 a l'alumnat matriculat a estudis oficials de la UIB i al PDI. Cada usuari disposa d'una subscripció gratuïta al seu programari Microsoft Office 365 ProPlus que inclou les últimes versions de Word, Excel i PowerPoint, Publisher i Access (aquests dos últims només per a PC). També permet utilitzar aquestes aplicacions en el núvol, on cada usuari també té 1 TB d'emmagatzematge en un compte OneDrive per poder tenir organitzats tots els documents de treball i de consulta.

Com puc accedir a Office 365?

Podeu accedir al portal d'Office 365 a través dels següents enllaços, introduint les credencials corporatives que emprau per accedir a UIBdigital:

No puc entrar a Office 365, em dona error d'autenticació

Si és la primera vegada que accediu a Office 365, és possible que encara no s'hagi sincronitzat el vostre compte. Per forçar la sincronització, heu d'accedir a UIBdigital i canviar la contrasenya.

Qui pot emprar l'Office365?

 • Els alumnes de matriculats a estudis oficials de la UIB que tinguin una matrícula activa (no estan inclosos els màsters ni els títols propis de la UIB).
 • El Personal Docent i Investigador (PDI)

 

Com ho puc sol·licitar?

El servei s'activa automàticament per a les persones que compleixin els requisits per poder tenir Office 365. Si no hi podeu accedir, verificau que les credencials corporatives que emprau us permeten accedir a UIBdigital.

Com puc emprar el programari que ofereix l'Office 365?

El programari que ofereix l'Office 365 es pot emprar:

 • En línia: accedint al portal d'Office 365 (consultau la FAQ "Com puc accedir a Office 365?").
 • Instal·lant-lo en el vostre equip personal o dispositiu mòbil. Cal tenir en compte que algunes aplicacions com per exemple Publisher o Access són només per a PC. Per a més informació consultau l'apartat d'instal·lació i configuració d'Office 365.

Com puc configurar l'Office 365 als meus dispositius?

Per configurar el programari que ofereix Office 365 als vostres dispositius (equips personals o dispositius mòbils), consultau les instruccions detallades a l'apartat d'instal·lació i configuració d'Office 365.

De quantes llicències d'Office 365 dispòs?

Disposau de cinc llicències per instal·lar en PC/MAC i cinc llicències per a dispositius mòbils que es poden descarregar a les botigues d'Android o Apple.

 • 5 PC/MAC
 • 5 tauletes/iPad
 • 5 smpartphones Android/iOS

Quant de temps podré emprar l'Office 365 ofert per la UIB?

Podeu fer servir aquest servei mentre sigueu membre dels col·lectius amb accés a Office 365 de la UIB. Teniu en compte que, una vegada deixeu de ser-ho:

 • Si feu servir aplicacions d'Office instal·lades als vostres equips, entraran en mode de funcionalitat reduïda (només lectura) fins que no activeu una llicència d'Office.
 • Els serveis d'Office en el núvol (correu electrònic, OneDrive, etc.) deixaran de ser accessibles.
En el moment que deixeu de ser membre dels col·lectius de la UIB, rebreu un correu electrònic informant de la data de caducitat dels serveis TIC. Disposau d'aquest període per poder recuperar tota la informació que tingueu en aquests serveis.

 

Puc compartir l'Office 365 de la UIB amb altres persones?

La llicència d'Office365 és d'ús estrictament personal.

Puc seleccionar l'idioma de l'Office 365?

L'Office 365 empra l'idioma que teniu configurat a les preferències d'UIBdigital. Aquest procés pot trigar fins l'endemà.

Dins Office365 veig un identificador del tipus "usuari-UIBdigital@id.uib.xx". Què és?

Aquest identificador s'empra per sincronitzar els usuaris de la UIB dins el núvol de Microsoft. No és en cap cas una adreça de correu electrònic vàlida.

El format d'aquest identificador és:

 • usuari-UIBdigital: que correspon al vostre nom d'usuari d'UIBdigital.
 • @id.uib.xx: on xx correspon al vostre domini elegit a UIBdigital (.cat, .es i .eu).

Quines són les característiques del OneDrive?

OneDrive us ofereix un espai de disc al núvol de Microsoft per posar-hi els vostres arxius personals. Els arxius seran privats mentre no decidiu compartir-los amb altres usuaris.

 • Podeu sincronitzar el disc remot amb els vostres ordinadors i tenir una còpia local i actualitzada dels vostres documents.
 • Actualment hi teniu 1 TB de disc per emmagatzemar els vostres documents.

Què puc fer si no he solucionat els meus dubtes amb les FAQ?

A la pàgina de suport de Microsoft trobareu informació i ajuda sobre Office365 i les diferents aplicacions que ofereix Office.

Si teniu problemes per accedir a l'Office 365 de la UIB, contactau amb nosaltres mitjançant el formulari de suport.

 

Comptes de correu electrònic per a l'alumnat

Per a l'alumnat matriculat a estudis oficials de la UIB, a més del programari d'Office 365, es proporciona un compte de correu electrònic institucional. Per tant, les comunicacions de la Universitat amb els estudiants mitjançant correu electrònic es faran únicament a través de l'adreça de correu electrònic institucional.

Com puc accedir al correu electrònic d'Office 365?

Podeu accedir al compte de correu electrònic mitjançant el portal estudiant.uib.cat, introduint-hi les credencials corporatives que s'utilitzen per accedir a UIBdigital.

Quines són les característiques del correu electrònic i l'agenda de l'Office 365?

Com a alumne, Office 365 us proporciona un compte de correu electrònic, agenda electrònica (calendari) i gestió de contactes.

El compte de correu el teniu disponible amb els tres dominis de la UIB (.cat, .es i .eu). És a dir, que la vostra adreça és de l'estil:

 • nom.llinatge1@estudiant.uib.cat
 • nom.llinatge1@estudiant.uib.es
 • nom.llinatge1@estudiant.uib.eu

Rebreu els correus que us enviïn a qualsevol d'aquests dominis.

Respecte al domini que podeu emprar per enviar els correus, per defecte és el .cat, però podeu seleccionar a UIBdigital quin domini preferiu a la secció de Gestions i Serveis > Correu electrònic.

Algunes característiques importants del servei són:

 • Accés multidispositiu: PC, tauleta tàctil, mòbil
 • Accessible mitjançant navegador web, Outlook, aplicacions mòbils, Thunderbird, etc.
 • Quota de disc al servidor de 50GB

Com puc definir quina és l'adreça amb què vull que apareguin els meus correus?

El domini predefinit és .cat, però podeu seleccionar a UIBdigital quin domini preferiu, a la secció Gestions i Serveis > Correu electrònic.

També podeu canviar l'àlies (nom.llinatge1@) i triar-ne un entre les possibles opcions ofertes.

Aquests canvis es faran efectius al servei d'Office 365 dins les properes 3 hores.

Pel que fa a Aula Digital, mentre es gestiona aquest canvi, les notificacions que us enviïn es perdran, però hi seran a la plataforma.

Com puc configurar el correu electrònic al meu dispositiu mòbil?

La configuració del correu electrònic al vostre dispositiu mòbil s'ha de fer manualment seguint les instruccions detallades a l'apartat d'instal·lació i configuració del correu electrònic per a l'alumnat.